Assemblages/ Assemblies

 

 

Assemblages: samengestelde objecten.

De unieke assemblages zijn zeer geliefd bij verzamelaars. De kunstwerken doen soms denken aan antieke pronkstukken of fetisjbeelden.

De mannen van Mishmash zoeken en verzamelen diverse objecten zoals antieke en versleten gebruiksvoorwerpen, juwelen en natuurvondsten. 

In hun assemblages combineren zij juist die gevonden of alledaagse materialen met cultuurhistorisch beladen voorwerpen en uitgesproken dure materialen. 

In hun assemblages worden die tegenstellingen verenigd. Voor Mishmash bestaat er geen hiërarchie in materiaal. Er ontstaat een dialoog tussen natuur en cultuur, verleden en heden, kunst en het alledaagse. 

De kunstwerken zijn rijkelijk voorzien van inhoudelijke betekenissen en cultuurhistorische verwijzingen, maar er blijft veel ruimte over voor de associaties van de toeschouwer.  Het gaat er uiteindelijk om dat er een esthetisch kunstwerk is gemaakt én dat juist de grote verschillen iets gaan zeggen over ons denken als kijker.

 

Assemblies: composite objects consisting of nature discoveries, mechanical parts and trouvailles.

In the diffuse field between nature and culture, Henk en Frank juggle with the concepts of ‘real’ and ‘original’, creating a strange, alienating world that evokes associations with antique showpieces and conversation pieces on display in glass or perspex boxes.

 

Date

14 maart 2016

Category

Assemblages en kroonluchters

No Comments

Post a Comment

nl_NLNL